شیک کده عوارض بعد از بیماری کرونا که ما را نگران میکند - شیک کده

عوارض بعد از بیماری کرونا

مقابله با کووید ۱۹ می‌تواند به یک جنگ طولانی و طاقت فرسا تبدیل شود. این بیماری دارای علایم عجیب و پایداری است که می‌تواند تا مدت‌ها پس از منفی شدن جواب آزمایش افراد بهبودیافته از این بیماری، باقی بماند، به همین دلیل باید تا میتوانید از این ویروس و آلودگی دوری کنید و برای خدمات درمانی در منزل مانند تزریق سرم در منزل روی این لینک کلیک کنید.

چرا؟ چون تزریق آمپول یا سرم در منزل میتواند شما را از اماکن آلوده بیمارستانی دور کند.

دکتر حسین سرمدیان: شایع ترین عوارض این بیماری، کاهش ظرفیت ریه افراد است، اما این کاهش ظرفیت به مرور زمان به حالت نخست باز می‌گردد، مثل شکستگی استخوان که زمان بر است تا ترمیم یابد.

وی اظهار داشت: همانطور که در شکستگی استخوان هر چه سن افراد بالاتر باشد این ترمیم زمان بیشتری به طول می انجامد، همین امر در خصوص بهبود ظرفیت ریوی در افراد مسن تر هم صدق می کند.

وی تاکید کرد: بهبود فعالیت ریوی و بازگشت ظرفیت آن به حالت طبیعی تحت تاثیر چند فاکتور می باشد که سن یک فاکتور بسیار مهم است، همچنین شدت بیماری کرونا در فرد مبتلا شده، استعمال دخانیات، آلودگی هوا و بیماری های زمینه ای دیگر نیز موثر اند‌.

این متخصص عفونی ادامه داد: سندروم خستگی مزمن نیز در اغلب بیماران تا ۶ ماه بعد از بهبودی دیده می شود، یعنی فرد بعد از انجام کارها و فعالیت‌های سنگین احساس خستگی می‌کند.

با وجود این که احتمال ابتلای شخص به علایم پایدار، تا حد زیاد به سن، فاکتورهای ریسک و شدت آلودگی به ویروس بستگی دارد، متخصصان توانسته‌اند الگویی از علایم را در افرادی که دچار عوارض پایدار کووید ۱۹ می‌شوند، شناسایی کنند.

۱از دست دادن حس چشایی و بویایی
در مورد افرادی که ویروس موجب اختلال در حس بویایی و چشایی آن‌ها می‌شود، بازگشت این حواس به وضعیت اولیه، بسیار دشوار است. این علامت در بسیاری از مبتلایان به کووید ۱۹، یکی از اولین علایم بیماری است و معمولا مدت زمان زیادی برای بازگشت آن به وضع طبیعی لازم است.

به گفته متخصصان یکی از دلایل اصلی بروز این علامت، حمله همزمان ویروس به سلول‌های پشتیبان و سلول‌های چشایی و بویایی است که موجب تشدید آسیب می‌شود.

۲گیجی شدید
در حال حاضر احساس گیجی و خستگی شدید، یکی از علایم اولیه ابتلا به کووید ۱۹ است که ظرف یک هفته اول آلودگی به ویروس بروز می‌کند. دلیل بروز این علامت فعالیت شدید بدن برای تولید پادتن و همچنین تولید سیتوکین‌هایی توسط سیستم ایمنی است که عوارض شدیدی مانند خستگی دارند.

برای غلبه بر این وضعیت لازم است استراحت کافی داشته باشید و با فعالیت بیش از حد، خود را خسته نکنید، غذاهای سالم مصرف کنید، آب کافی به بدن برسانید و برای بازگشت به روال عادی زندگی عجله نکنید.

 

۳ -تنگی نفس
با وجود این که تنگی نفس یک علامت شایع در کووید ۱۹ است، در اغلب موارد این وضعیت منجر به استفاده از تجهیزات و ابزار کمکی برای تنفس طبیعی می‌شود و ممکن است برای مدت طولانی باقی بماند.

محققان دریافتند این وضعیت می‌تواند منجر به بروز عوارض تنفسی مزمن مانند تنگی نفس و آسیب دیدگی کیسه‌های هوایی شود. برای مقابله با این علامت و تنفس طبیعی، انجام تمرینات تنفسی مستمر و دسترسی دائمی به اکسیژن امری ضروری است.

­­­­­۴سردرد
سردر ناشی از کووید ۱۹ می‌تواند یک عارضه ناتوان کننده باشد و مانع انجام فعالیت‌های روزمره شود. این عارضه نیز در مواردی ماندگارتر از ویروس است.

مطالعات اخیر در انگلیس نشان داده که سردرد یکی از علایم اولیه عفونت است. در حال حاضر سردرد و سرگیجه به عنوان یک عوارض عصبی ناشی از کووید ۱۹ شناخته می‌شوند.

سردرد می‌توان نشانه‌ای از التهاب در بدن یا عفونت عصب‌های منتهی به حفره‌های بینی باشد. درمان سردرهای ناشی از کووید ۱۹ معمولا مستلزم دریافت کمک‌های پزشکی است.

۵درد بدن
درد بدن و عضلات نشانه از بین رفتن فیبرهای حیاتی عضلات توسط ویروس است که منجر به التهاب گسترده در بدن می‌شود.

در موارد شدید کووید ۱۹ کمردردهای شدید، بدن درد، درد عضلانی و درد و التهاب در مفاصل ممکن است ماه‌ها باقی بماند. با وجود این که تاکنون هیچ درمانی برای این مشکل شناسایی نشده است، مراقبت و تمرینات ورزشی مستمر که موجب افزایش چابکی می‌شوند، برای بهبود این وضعیت مفید هستند.

جانت دیاز ابراز نگرانی کرد که علائم به اصطلاح «post-Covid-۱۹» در میان کسانی که بهبود می‌یابند می‌تواند بر سلامت جهانی به دلیل گستردگی این همه گیری تأثیر بگذارد.

عوارض ناهمگن

این پزشک متخصص و مسئول سازمان بهداشت جهانی توضیح داد که علائم پس از بهبودی Covid-۱۹، که یک گروه ناهمگن از علائم است و پس از بهبودی از موارد حاد ابتلا بروز می‌یابد، شناسایی شده است.

خستگی و مغز مه آلود

دیاز توضیح داد که گزارش‌ها نشان می‌دهد شایع‌ترین این علائم یا عوارض که می‌تواند پس از یک ماه، سه یا حتی ۶ماه پس از بهبودی ظاهر شود شامل احساس درماندگی و خستگی مفرط پس از فعالیت‌های جسمی و اختلال شناختی است که برخی از بیماران از آن به عنوان مغز مه آلود یاد می‌کنند.

او اظهار کرد که با گذشت زمان، اطلاعات بیشتری در مورد مدت دوام این علائم شناخته شد که بیشتر در ارتباط با موارد حاد ابتلا که تحت درمان در بخش‌های مراقبت ویژه قرار دارند مشاهده شده است. این عوارض مشکلات نسبتا شایعی هستند که عموما به عنوان سندرم پس از مراقبت‌های ویژه شناخته می‌شوند.

موارد خفیف

این مسئول سازمان بهداشت جهانی افزود: اما آنچه جدید است این که در برخی موارد خفیف بیماران Covid-۱۹ که در بیمارستان درمان نشده اند، اما شیوه نامه درمانی برای آن‌ها در کلینیک‌های سرپایی بیمارستان‌ها تجویز شد و در خانه ماندند نیزعلائم طولانی مدت مذکور پس از بهبودی از Covid-۱۹ در آن‌ها مشاهده شد. از دیگر عوارض طولانی مدت کرونا می‌توان به تنگی نفس، سرفه و عوارض بهداشتی روانی و عصبی اشاره کرد.

دیاز با اشاره به اینکه هنوز مشخص نیست که چه عواملی باعث بروز این علائم یا عوارض می‌شود یا پاتوفیزیولوژی این بیماری چیست گفت: محققان سخت تلاش می‌کنند تا رمز و راز این علائم را شناسایی کنند.

 

به این پست امتیاز دهید.
بازدید : 257 views بار دسته بندی : ریپورتاژ تاريخ : 5 آگوست 2021 به اشتراک بگذارید :
دیدگاه کاربران
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.